Kinderen en jongeren signaleren op mentaal en/of emotioneel en/of lichamelijk vlak dat ze 'vast' zitten of ergens mee worstelen:
Ook als je het gevoel hebt de verbinding met je kind kwijt te zijn, je kind iets heeft meegemaakt (een echtscheiding, een verlieservaring, pestsituaties,...) of gewoon als je je zorgen maakt, kan je bij een psycholoog terecht.
Mijn missie is hierbij om
vanuit een onderbouwde aanpak, een huiselijke, veilige plek te creëren en vanuit een authentieke verbinding/hartsverbinding, kinderen en jongeren hun krachten (opnieuw) te helpen vinden.
Een kind of jongere leeft niet op zichzelf en heeft steeds een context om zich heen. Daarom is het belangrijk om deze context, op maat en tempo van elk gezinslid en elke unieke situatie, mee te betrekken in de begeleiding.
Een evolutionaire behoefte van de mens, is een behoefte aan verbinding. In de eerste plaats met onze primaire zorgfiguren. Soms zit er wat ruis op die verbinding en worden signalen niet of verkeerd opgepikt. Als we kijken naar wat achter het gedrag zit dat een kind of jongere toont, kunnen we achterhalen wat hij of zij echt wil zeggen of waar hij of zij echt nood aan heeft. Dit wordt in de begeleiding aan de hand van symboolcommunicatie, spel, verhaal,… achterhaald.
Ook de verbinding tussen je hoofd en je hart staat hierbij centraal. Vaak ligt het ‘weten’ en het ‘voelen’, ver uit elkaar en is het net nodig om situaties te verwerken, dat dit ook doorvoeld wordt. Hierbij gaan we samen aan de slag op tempo van het kind, de jongere, het gezin.
In elk leven gebeuren zaken die we niet in de hand hebben, zaken die een grote of minder grote impact hebben, zaken die we voor onszelf willen houden of zaken die we net willen delen. Zichtbaar verlies (zoals echtscheidingen, verhuizen, ziekte, overlijden van een dierbare,…), maar ook onzichtbaar verlies (zoals gebrek aan liefdevolle aandacht, erkenning,..) hebben vaak een grote impact op kinderen en jongeren. Onze maatschappij staat snel klaar met “stoornissen” en “labels” om dit gedrag te verklaren, maar vergeten daarbij dat we in de eerste plaats aan de slag moeten met wat achter dit gedrag schuilgaat.
In de verbinding kijken we anders naar gedrag, een kind/jongere is niet lastig, maar hij/zij heeft het lastig.
Copyright © 2024 De Verbinding - Alle rechten voorbehouden
Ondersteund door GoDaddy
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.